Gáborík bodoval aj v druhom zápase v drese Columbusu

06.04.2013 Celý región

New York 6. apríla (TASR) - V zámorskej NHL sa v noci na sobotu bodovo presadil zo Slovákov iba útočník Colombusu Marián Gáborík, ktorý si v dvoch zápasoch na novom pôsobisku pripísal už tri body. Jeho tím však nestačil na St. Louis a na jeho ľade prehral 1:3.

Gáborík asistoval pri jedinom góle hostí v 39. minúte, keď prihral Arťomovi Anisimovi na jeho desiaty presný zásah v sezóne. Trenčiansky odchovanec má momentálne na konte 22 bodov (10+12), v zápase odohral 16:46 min a mal dva strelecké pokusy. O kuriózny gól v drese St. Louis sa postaral kapitán Davis Backes, ktorý po prihrávke od Alexandra Steena spadol na ľad a poležiačky zasunul puk za chrbát súperovho brankára. "Neprezradím vám tajomstvo svojho gólu," zavtipkoval po stretnutí Backes a dodal: "Steen poslal puk najprv k Schwartzovi a následne sa ocitol pri mne. Ja som však spadol, ale videl som puk a snažil som sa ho dotlačiť do bránky." Jeho presný zásah vyzdvihol aj obranca hostí Jack Johnson: "Je to šport, niekedy padajú aj takéto góly. Deväť z desiatich pokusov síce nevyjde, ale teraz mu to tam padlo." Po dôležitom súboji v boji o play off strácajú "modrokabátnici" na postupovú priečku v Západnej konferencii tri body.

Sekera odohral takmer 22 minút

Tromi gólmi v záverečnej tretine otočilo Buffalo skóre v stretnutí s Ottawou a pripísalo si cenné víťazstvo 4:2. Senátori v 42. minúte vyhrávali rozdielom jedného gólu, záverečné dejstvo sa však nieslo v rytme domáceho tímu. Ten v 44. minúte najprv vyrovnal po góle Stevea Otta a v 55. minúte v rozmedzí 12 sekúnd Buffalo definitívne rozhodlo o plnom bodovom zisku. Prvý presný zásah domácich zaznamenal mladý center Luke Adam, ktorého v pondelok povolalo vedenie tímu z AHL. Pre Adama to bol prvý gól od 17. decembra 2011 a zároveň 14. v doterajšej kariére v zámorskej profilige. Z víťazstva sa v drese "šablí" tešil aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral v noci takmer 22 minút a do štatistík sa zapísal iba mínusovým bodom. Hoci Sabres patrí v tabuľke Východnej konferencie 12. miesto a na postup do play-off strácajú štyri body, zbrane ešte neskladajú. "Musíme bojovať. Ostáva nám ešte desať zápasov, počas ktorých môžeme svoju pozíciu vylepšiť," uviedol útočník Ott, ktorý po odchode Jasona Pominvilleho do Minnesoty prevzal kapitánske povinnosti.

Za Pittsburgh mal hviezdny debut Fín Jussi Jokinen

Pri svojom debute v zostave Pittsburghu zažiaril Fín Jussi Jokinen, keď sa v zápase s NY Rangers uviedol gólom a v nájazdoch ako jediný úspešný exekútor rozhodol o víťazstve 2:1. "Zvyčajne keď prídete do nového tímu, chcete urobiť čo najlepší prvý dojem. Myslím, že sa mi to podarilo veľmi dobre," povedal pre nhl.com Jokinen. Pod triumf domácich sa výraznou mierou podpísal aj gólman Marc Andre Fleury, ktorého v 56. minúte prekonal iba najlepší strelec Rangers Rick Nash. Jeho náprotivok Henrik Lundqvist pri svojom 500. štarte v NHL tak nemal dôvod na radosť. Súboj najlepších tímov Atlantickej divízie však nedohral domáci krídelník James Neal, keď ho obranca Rangers Michael Del Zotto nepríjemne zasiahol lakťom do tváre. Tréner Dan Bylsma po zápase nevedel poskytnúť bližšie informácie o jeho zdravotnom stave: "V nasledujúcich dňoch uvidíme, ako sa to bude vyvíjať." Pittsburgh po dvoch prehrách opäž zabral naplno a vedie tabuľku Východnej konferencie s 58 bodmi.

V zápase Detroit vs. Colorado sa rozhodovalo v predlžení

O triumfe Detroitu na ľade Colorada 3:2 muselo rozhodnúť až predĺženie, v ktorom sa strelecky presadil Pavel Dacjuk. Pre ruského útočníka to bol druhý presný zásah v stretnutí, keď v 9. minúte poslal svoj tím do vedenia. "Lavínam", ktoré prehrali v 11 z posledných 13 zápasov, sa tak ani po piatku nepodarilo odlepiť sa od dna Západnej konferencie.

Hokejisti Dallasu pretrhli trojzápasovú šnúru prehier, keď si v noci poradili s Anaheimom 3:1. Všetky štyri góly padli už v priebehu prvej tretiny. Svoj premiérový presný zásah v NHL si pripísal útočník Stars Alex Chiasson.

Siedme víťazstvo v rade zaznamenali hráči San Jose Sharks, ktorí zdolalo Calgary najtesnejším rozdielom 2:1. "Žraloci" po tomto triumfe predbehli Los Angeles v tabuľke Západnej konferencie a aktuálne im patrí štvrté miesto so 46 bodmi.

COLORADO - DETROIT 2:3 pp (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
Góly: 12. Olver, 47. Parenteau - 9. Dacjuk, 12. Nyquist, 65. Dacjuk.
Brankári: Giguere - Howard,
strely na bránku: 35:31.
Diváci: 18.007.

PITTSBURGH - NY RANGERS 2:1 pp a sn (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 41. Jokinen, rozh. nájazd Jokinen - 56. Nash.
Brankári: Fleury - Lundqvist,
strely na bránku: 27:35.
Diváci: 18.659.

ANAHEIM - DALLAS 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)
Góly: 10. Cogliano - 10. MacDermid, 14. Nystrom, 20. Chiasson.
Brankári: Fasth - Lehtonen,
strely na bránku: 28:25.
Diváci: 16.884.

SAN JOSE - CALGARY 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Góly: 43. Boyle, 58. Pavelski - 18. Backlund.
Brankári: Niemi - Kiprusoff,
strely na bránku: 41:24.
Diváci: 17.562.
 

Vyberte región